Home » Geen categorie » Goffin stunt knap tegen Tsonga en treft nu Murray

Goffin stunt knap tegen Tsonga en treft nu Murray

Goffin stunt knap tegen Tsonga en treft nu Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) heeft zich bij de laatste zestien geschaard op het prestigieuze graveltoernooi van Rome (ATP 1000, € 3 288 530). Hij ging in drie sets knap voorbij de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14).

In de eerste ronde in Rome versloeg Goffin thuisspeler Andrea Arnaboldi (ATP-212) in een driesetter. In de tweede ronde stond onze landgenoot tegenover de ervaren 30-jarige Fransman Tsonga, het dertiende reekshoofd in Rome. Het was de vijfde onderlinge ontmoeting tussen Goffin en Tsonga. De Fransman leidde in de duels met 3-1 en won eerder dit jaar ook de laatste ontmoeting in Monte Carlo.

Goffin speelde echter met vertrouwen en begon uitstekend aan de match. De 24-jarige Belg brak in de eerste set twee keer door de opslag van Tsonga en pakte de eerste set in sneltempo met 6-2. In de tweede set draaide Goffins opslag echter minder goed met een eerste opslagpercentage van amper 45 procent. Tsonga benutte twee breakpunten en zegevierde in de tweede set met 6-4.

In de beslissende set vochten Goffin en Tsonga een intens zenuwslopend duel uit. Tsonga nam eerst het voortouw en brak door de opslag van onze landgenoot. De Fransman kwam op een 5-3 voorsprong en kon de match uitserveren. Goffin brak echter terug, redde drie matchpunten en keerde terug tot 5-5. Daarna ging onze landgenoot opnieuw door de opslag van zijn Franse tegenstander en maakte hij de match met 7-5 af na een thriller van twee uur en 31 minuten.

In de achtste finales moet Goffin het opnemen tegen derde reekshoofd Andy Murray (ATP-3). Het wordt het tweede duel tussen Goffin en Murray. Vorig jaar moest Goffin in een driesetter op Wimbledon het onderspit delven tegen de Britse topper. Goffin was alvast heel blij met zijn zege tegen Tsonga. Op Twitter reageerde hij enthousiast: “Mooie zege tegen Jo vandaag! 6-2,4-6,7-5 gewonnen nadat ik drie matchballen redde. Bedankt voor de steun!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws