Home » Geen categorie » Goffin stunt met 25 zeges op rij

Goffin stunt met 25 zeges op rij

Goffin stunt met 25 zeges op rij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-62) heeft op het ATP-toernooi van Winston Salem ($683 705) zijn 25e zege op rij geboekt, en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Daarin moet hij het opnemen tegen de Pool Jerzy Janowicz (ATP-52).

Tegenstander in de tweede ronde was de Fin Jarkko Nieminen (ATP-54), met wie hij eerder de degens kruiste in de finale van het Challengertoernooi van Tampere. Deze keer moest onze landgenoot wel een setje prijsgeven tegen het vijftiende reekshoofd, maar uiteindelijk won hij toch in 1 uur en 44 minuten met 4-6 6-4 4-6 en zet zo zijn indrukwekkende zegereeks verder.

Goffin, die in de States “the hottest player on tour” genoemd wordt, vertelde achteraf : “Vandaag was het een erg zware wedstrijd tegen Jarkko. Het was een geweldig gevecht en ik ben erg blij met de manier waarop ik speelde aan het eind van de wedstrijd, zodat ik de zege kon pakken. Na 25 wedstrijden heb je natuurlijk veel vertrouwen en denk je niet meer aan verliezen. Ik start aan elke wedstrijd alsof het de eerste van het toernooi of van het seizoen is, en dan geef ik alles. En dankzij dat zelfvertrouwen blijf ik winnen, wat me erg gelukkig maakt”.

In de kwartfinale neemt Goffin het op tegen Janowicz, die twaalfde reekshoofd Edouard Roger-Vasselin naar huis stuurde. De Pool bereikte in 2013 de halve finale op Wimbledon, maar kon dit jaar nog niet overtuigen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws