Home » Geen categorie » Goffin stunt nét niet tegen Djokovic

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

David Goffin (ATP-15) heeft het nummer één van de wereld Novak Djokovic knap lastig gemaakt in de halve finale van de Miami Open ($ 7 037 595, VS). Uiteindelijk moest hij na twee uur en 5 minuten na twee spannende sets het hoofd buigen.

Goffin is bezig aan een schitterend parcours op het Amerikaanse hardcourt. Zowel in Indian Wells als in Miami bereikte hij de halve finale, waardoor hij zal stijgen naar de dertiende plaats op de ranking. Goffin speelde voor de vierde keer in zijn carrière tegen Djokovic, en legde hem in Miami het vuur aan de schenen.

Goffin kreeg vooral in de eerste set kansen, in de allereerste game dwong hij reeds drie breakpunten af, maar hij kon ze niet benutten. Bij 3-3 ging hij door de opslag van de Serviër, maar die brak meteen terug. De tiebreak moest de beslissing brengen, en daarin ging Goffin mee tot 4-4. Toen schakelde Djokovic een versnelling hoger, en haalde hij de eerste set met 7-6(5) binnen.

In de tweede set kwam Goffin dicht bij een break bij 2-2, maar het was Djokovic die door de opslag van onze landgenoot ging. De Serviër rook de overwinning en loste zijn greep op de wedstrijd niet meer. Met 6-4 pakte hij ook de tweede set, en kan zo voor de zesde keer het toernooi winnen. In de finale wacht een duel tegen Kei Nishikori (ATP-6) of Nick Kyrgios (ATP-26).