Home » Geen categorie » Goffin stunt, Rochus niet

Goffin stunt, Rochus niet

Goffin stunt, Rochus niet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft door de Duitser Philipp Kohlschreiber in de tweede ronde van de Sony Open Tennis (Miami, $ 5 185 265) uit te schakelen, voor een stunt(je) gezorgd. Ook Olivier Rochus begon goed aan zijn partij tegen Richard Gasquet, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen.

David Goffin (ATP-47) lijkt zo stilaan zijn niveau – en daarmee ook zijn vertrouwen – van vorig jaar terug te vinden. Nadat hij in de eerste ronde al de Nederlander Robin Haase versloeg, was het vandaag de beurt aan de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-21) – het achttiende reekshoofd – om door La Goff naar huis gestuurd te worden.

De partij begon heel moeilijk voor Goffin, maar met heel wat vechtlust wist hij die uiteindelijk te winnen in een tiebreak: 7-5. De tweede set was daarna goed in evenwicht. De partij ging gelijk op tot Kohlschreiber uiteindelijk wist te breaken en uitliep tot 3-5. Bij 4-5 kreeg Goffin nog twee breakpunten, maar de Duister werkte ze weg om even later de set op zak te steken: 4-6.

Met een break in het begin van set drie leek het lot van de jonge Belg bezegeld. Maar net waar het in eerder dit jaar keer op keer misliep, kon Goffin dit keer wel terugvechten. Hij brak meteen terug en liep uit tot 5-1. Na een nonchalant spelletje van Goffin kwam Kohlschreiber nog even opzetten, maar dat bleek niet voldoende: 6-2.

Even voor dit stuntje van Goffin, was Olivier Rochus (ATP-145) – die zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel – er niet in geslaagd ook voor een stunt te zorgen tegen de nummer 10 van de wereld, de Fransman Richard Gasquet. Is een spannende set, bleek de Belg net op het einde een tikkeltje te kort te komen: 5-7.  Na dit verlies zorgde de vermoeidheid van de vorige vier duels deze week er voor dat de veer een beetje brak bij Ollie. Hij wist nog twee games te winnen, maar daar bleef het ook bij: 2-6.

En zo kunnen beide mannen terugblikken op een geslaagde week. Olivier Rochus knokte zich op de hoofdtabel en toonde dat hij toch wel een pak meer waard is dan de 145ste plaats op de ranglijsten. David Goffin slaagde er dan weer in om voor het eerst dit seizoen twee matchen na elkaar te winnen. En dat komt niets te vroeg. Volgende week heeft hij namelijk de toernooititel van op het challengertoernooi van Le Gosier te verdedigen. De kans dat de Belg dit jaar echter opnieuw zal deelnemen aan dat toernooi lijkt bijzonder klein. Goffin moet namelijk maandag pas zijn derde ronde spelen. In die derde ronde neemt hij het op tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-103) of de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-12). Die laatste versloeg Goffin vorig jaar nog, uitgerekend in… Miami.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws