Home » Davis Cup » Goffin stunt tegen Cilic en bezorgt België tweede punt

Goffin stunt tegen Cilic en bezorgt België tweede punt

David Goffin (ATP-16) heeft België een tweede punt bezorgd in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië. Hij versloeg Marin Cilic (ATP-12) in vier sets. In de beslissende vijde wedstrijd zal de 22-jarige Kimmer Coppejans (ATP-122) het opnemen tegen de 19-jarige Borna Coric (ATP-47).

In de eerste set hadden beide spelers het aanvankelijk moeilijk om hun opslagspelletje te winnen. Cilic werd meteen gebroken, maar Goffin kon de voorsprong niet vasthouden. In het derde spelletje ging hij echter opnieuw door de opslag van de Kroaat. Bij 4-3 kwam Goffin nog even in de problemen op zijn opslag, maar hij wist het kloofje te bewaren. Bij 5-3 kreeg onze landgenoot een eerste setpunt op de opslag van de Kroaat, maar hij kon het niet afmaken. Op eigen opslag kon Goffin het knap afmaken, met 6-4 was de eerste set binnen voor België.

Ook set twee begon goed voor Goffin, hij scoorde een prachtig punt aan het net en kwam al gauw een break op voorsprong. Bij 3-1 had hij kansjes om een dubbele break voor te komen, maar Cilic wist deze te redden. Goffin bleef knap spelen, zette zijn tegenstander geregeld onder druk en maakte het opnieuw knap af op eigen opslag: 6-4.

Marin Cilic - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Marin Cilic – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

In de eerste game van de derde set kreeg Goffin onmiddellijk drie breakpunten maar hij kon ze niet benutten. Het bleef on serve tot Goffin slecht serveerde in het zesde spelletje en enkele dubbele fouten sloeg. Cilic liep uit tot 2-5. De Kroaat kreeg een kansje op de opslag van Goffin, maar die redde nog knap. Hij kon Cilic echter niet bedreigen toen die serveerde voor de set, en zo ging de derde set met 3-6 naar de Kroaten.

In de vierde set bleef het on serve, Goffin kreeg een eerste breakpunt bij 4-3 op de opslag van Cilic, maar kon het niet benutten. Ook breakpunt twee en drie werden gered door de Kroaat, maar het vierde was het goede. Helaas kon Goffin bij 5-3 niet uitserveren. Cilic brak terug en we leken op een tiebreak af te stevenen. Bij 6-5 speelde Goffin erg aanvallend en dwong Cilic in de fout, de Kroaat sloeg een dubbele fout op matchpunt en zo won Goffin na na meer dan drie uur met 6-4 6-4 3-6 en 7-5.

“Ik speelde een erg solide wedstrijd, dankzij het publiek vond ik de energie om deze wedstrijd te winnen. Cilic serveerde erg goed, ik moest wachten op mijn kansen en was superblij met de dubbele fout op matchpunt, die kwam echt op het goede moment. Kimmer heeft nu niets te verliezen, hij heeft vrijdag erg goed gespeeld, we staan allemaal achter hem en rekenen opnieuw op de steun van het publiek”, aldus Goffin.