Home » Geen categorie » Goffin stunt tegen nummer één en boekt mooiste zege uit carrière

Email

Op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) heeft David Goffin (ATP-8) voor sensatie gezorgd. In zijn eerste partij klopte hij topreekshoofd Rafael Nadal (ATP-1) in drie sets en behaalde zo de mooiste overwinning in zijn carrière.

Goffin miste zijn debuut niet in de O2 Arena in Londen. Onze landgenoot kwam al snel een break op voorsprong, maar Nadal kwam terug tot 3-3. Bij 5-5 ging de Luikenaar nogmaals door de opslag van de Spanjaard, maar hij kon het niet uitmaken op zijn eigen opslag. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin hield Goffin het hoofd koel, hij pakte de tiebreak met 7-6(5).

Gemiste kansen

In de tweede set gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Goffin bleef sterk serveren en zette Nadal geregeld onder druk. In de achtste game scoorde onze landgenoot enkele schitterende punten en bij het eerste breakpunt was het raak: 5-3. Goffin mocht serveren voor de wedstrijd maar Nadal forceerde een breakpunt, met een dubbele fout van onze landgenoot werd de break ongedaan gemaakt.

De Luikenaar versierde een eerste matchpunt op de opslag van Nadal, maar die redde knap en kwam terug tot 5-5. Bij het volgende spelletje van de Spanjaard liep Goffin 0-40 uit, maar Nadal redde opnieuw drie wedstrijdpunten. In de tiebreak gaf Nadal een vroege voorsprong niet meer uit handen, met 6-7(4) bracht hij de partij weer in evenwicht.

Vijfde keer, goeie keer

De derde set begon hoopvol met Goffin, die al snel een break op voorsprong kwam. Onze landgenoot pakte zelfs een dubbele break en ging met 4-1 aan de leiding. Nadal, die duidelijk sukkelde met de knie, brak nog terug maar Goffin was met 5-3 opnieuw één game van winst verwijderd. De Spanjaard won zijn opslagspelletje en zo mocht Goffin opnieuw voor de wedstrijd serveren. Deze keer haperde de opslag van onze landgenoot niet, bij het vijfde matchpunt was het raak. Goffin boekte een prachtige overwinning na 2 uur en 37 minuten knokken.

“Het was een echt gevecht tot op het eind, Rafa is mentaal heel sterk. Het is erg special voor me om het nummer één van de wereld te verslaan op de Masters. Ik ben erg trots om hier als eerste Belg te staan, en ik kijk al uit naar de rest van de week”, aldus Goffin.