Home » Geen categorie » Goffin stunt tegen Wawrinka na ware slijtageslag

Goffin stunt tegen Wawrinka na ware slijtageslag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-18) heeft een knappe stunt neergezet tegen nummer vier van de wereld Stanislas Wawrinka op de BNP Paribas Open in Indian Wells (Hardcourt, $ 6 134 605). Na een felbevochten driesetter liet Goffin Wawrinka twee keer terugkeren maar maakte hij het uiteindelijk toch af in de beslissende tiebreak. In de kwartfinale treft hij de Kroaat Marin Cilic (ATP-12).

Vijftiende reekshoofd Goffin had in zijn eerste twee partijen in Indian Wells telkens een driesetter nodig tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 40) en de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-177). In de achtste finale wachtte een clash met Wawrinka. De Zwitser won de drie vorige duels van Goffin en startte overduidelijk als favoriet.

Vliegende start van Goffin

Goffin begon echter met veel vertrouwen aan de match en ging in de eerste set drie keer door Wawrinka’s opslag. Hij verloor zelf nog één keer zijn opslag maar greep de set met 6-3.

In de tweede set bleef Goffin verder cruisen. Hij kwam op een comfortabele 4-0-voorsprong en kon bij 5-3 serveren voor de set. De Luikenaar liet Wawrinka echter terugkeren en verloor de set nog met 7-5.

Zenuwslopende apotheose

De beslissende derde set kende een zenuwslopend verloop. Eerst nam Goffin opnieuw het voortouw. Hij toverde schitterende punten uit zijn mouw en ging door de opslag van Wawrinka. Hetzelfde scenario herhaalde zich echter. De Belgische nummer één kon niet uitserveren bij 5-3 en Wawrinka knokte zich terug in de partij.

De partij leek in het voordeel van Wawrinka uit te draaien maar Goffin speelde een fenomenale tiebreak. Het Belgisch talent pakte de zege na een thriller van maarliefst 2 uur en 25 minuten. Het is de tweede zege van Goffin tegen een top 10-speler en zijn eerste overwinning tegen een top 5-speler. In de kwartfinale wacht een duel met oude bekende Marin Cilic (ATP-12). Goffin klopte Cilic twee weken geleden nog op de Davis Cup.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS