Home » Nieuws » Goffin tegen twaalfde reekshoofd op dag zeven op Roland Garros

Goffin tegen twaalfde reekshoofd op dag zeven op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-48) strijdt op zaterdag voor een plek in de achtste finale op Roland Garros. In het dubbelspel komen Elise Mertens (WTA D-2), Kirsten Flipkens (WTA D-75) en Greet Minnen (WTA D-74) in actie.

Op de zevende dag op Roland Garros in Parijs speelt Goffin in de derde ronde tegen het Poolse twaalfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-13). De partij staat als derde match vanaf elf uur ‘s ochtends gepland op Court Simonne-Mathieu, na één vrouwenmatch en één mannenmatch.

Het wordt hun tweede duel. Goffin won begin mei nipt van de Pool met 7-6 en 7-6 in een felbevochten partij in Rome.

In het dubbelspel is er een Belgisch duel in de tweede ronde. Tweede reekshoofden Elise Mertens (WTA D-2) en Veronika Kudermetova (WTA D-4) strijden tegen Kirsten Flipkens (WTA D-75) en de Canadese Leylah Fernandez (WTA D-54). Het is nog niet bekend wanneer en op welk court ze zullen spelen.

Elise Mertens en Veronika Kudermetova in Dubai in 2022 - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Veronika Kudermetova in Dubai in 2022 – © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-120) spelen hun tweede ronde tegen Dalma Galfi (WTA D-185) en Anna Kalinskaya (WTA D-85), nadat ze door een forfait niet moesten spelen in de eerste ronde. Het duel staat op het programma als laatste partij op Court 6.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS