Home » ATP » Goffin triomfeert in Montpellier en grijpt eerste titel sinds 2017

Goffin triomfeert in Montpellier en grijpt eerste titel sinds 2017

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft het ATP-toernooi van Montpellier (Frankrijk, ATP 250) op zijn naam geschreven. In de finale rekende hij in drie sets af met Roberto Bautista Agut (ATP-13).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tweede reekshoofd Goffin en topreekshoofd Bautista Agut waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. De Luikenaar kreeg het eerste breakpunt, maar het was toch de Spanjaard die het eerste kloofje sloeg. Goffin kwam van 2-5 nog terug tot 5-5 maar toen hij bij 5-6 moest serveren om in de set te blijven ging zijn motor even sputteren en moest bij met 5-7 het hoofd buigen.

Goffin liet zich niet ontmoedigen en ging meteen door de opslag van Bautista Agut in set twee. De Luikenaar wist de vroege break vast te houden en greep de tweede set met 6-4.

In set drie wist Goffin opnieuw een vroege break te forceren. Hij bouwde zijn voorsprong verder uit en mocht bij 5-2 serveren voor de wedstrijd. Bautista Agut dwong nog een breakpunt af, maar bij het eerste matchpunt was het raak: 6-2. Goffin pakt in Montpellier de vijfde ATP-titel uit zijn carrière.

Goffin was opgetogen met zijn titel: “Ik heb hard gevochten en alles gegeven vandaag om de trofee te winnen. Ik heb mijn niveau opgetrokken na enkele moeilijke maanden en ben verheugd dat ik terug ben met een titel. Het is nooit makkelijk om een toernooi te winnen en ben blij dat ik hier gevochten heb tot het eind. Jammer dat het zonder fans was, want de atmosfeer hier is altijd geweldig. Hopelijk kan ik hier volgend jaar opnieuw staan voor een vol stadion.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS