Home » Geen categorie » Goffin: “Trots met België naar Rio”

Goffin: “Trots met België naar Rio”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een interview met itftennis.com blikt David Goffin (ATP-15) al vooruit op de Olympische Spelen in Rio De Janeiro. “Het is een speciaal en geweldig gevoel om voor je land te spelen”, zegt de Belgische nummer één.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin strijdt vanavond vanaf zeven uur ‘s avond Belgische tijd tegen Novak Djokovic (ATP-1) voor een finaleplaats op de Miami Open ($ 7 037 595, VS). Ondertussen kijkt hij in Miami ook al uit naar het grote sportevenement van dit jaar, de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio De Janeiro die in augustus zullen plaatsvinden.

In Londen in 2012, bij zijn olympische debuut, verloor Goffin meteen zijn eerste partij tegen de Argentijn Juan Monaco. De Luikenaar blikt nu al vooruit op de Olympische Spelen in Rio: “Ik ben heel trots om België te vertegenwoordigen, zowel in de Davis Cup als op de Olympische Spelen. Heel de jaar door speel je alleen voor jezelf, het is heel verschillend om voor je land te spelen. Je merkt dat heel België je steunt. Een geweldig gevoel!”, besluit Goffin.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER