Home » Davis Cup » Goffin twijfelt over Davis Cup

Goffin twijfelt over Davis Cup

Goffin twijfelt over Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Afgelopen dinsdag maakte kapitein Johan Van Herck zijn selectie voor het Davis Cup-duel met Duitsland bekend. Het is echter nog niet helemaal zeker dat David Goffin (ATP-11) in actie zal komen in Frankfurt.

Na afloop van zijn nederlaag tegen Grigor Dimitrov (ATP-15) verklaarde Goffin: “We zullen zien hoe ik me voel. Het belangrijkste is dat ik goed recupereer van het uurverschil. Ik zal met Johan Van Herck overleggen hoe ik dit het beste aanpak. Normaal komen we zondag samen met de ploeg, maar misschien breng ik nog een extra nachtje thuis door… ik denk wel dat de kapitein begrip zal tonen.”

De coach van Goffin, Thierry Van Cleemput, klinkt iets minder optimistisch: “Op dit moment is er geen enkele beslissing genomen. We keren wellicht zaterdagmorgen terug, het is moeilijk om dan in volle jetlag onmiddellijk terug te vertrekken. David heeft altijd in functie van de ploeg gedacht, maar nu gaan we toch eens goed nadenken.”

Mocht Goffin passen, dan wordt hij wellicht vervangen door Arthur De Greef (ATP-142), die momenteel in Rennes speelt. Kimmer Coppejans (ATP-183) reist eind deze week af naar de Verenigde Staten, waar hij vanaf maandag in actie komt op het Challengertoernooi van Dallas.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws