Home » ATP » Goffin valt uit top twintig, Djokovic sluit jaar af als nummer één

Goffin valt uit top twintig, Djokovic sluit jaar af als nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Slecht nieuws voor onze landgenoot David Goffin (ATP-22) op de ATP-ranking: voor het eerst in 3,5 staat hij buiten de top twintig. Novak Djokovic (ATP-1) is de nieuwe nummer één van de wereld.

Goffin moest in oktober een punt zetten achter zijn seizoen, en dus kon hij zijn punten van eind 2017 niet meer verdedigen. Onze landgenoot zakt tien plaatsen naar nummer 22. Aan de kop van de ranking staat Djokovic op nummer één, door het forfait van Rafael Nadal (ATP-2) voor de Nitto ATP Finals is de Serviër zeker van zijn eerste plaats op het einde van het seizoen.

Dankzij zijn finaleplaats in Eckental boekt Ruben Bemelmans (ATP-119, +10) een mooie winst. Kimmer Coppejans (ATP-213, -4) zakt licht, terwijl Arthur De Greef (ATP-232, +23) ook knap vooruit gaat. Bij de beste vierhonderd spelers vinden we verder Christopher Heyman (ATP-323, -14), Yannick Mertens (ATP-324, +11), Germain Gigounon (ATP-354, +1) en Joris De Loore (ATP-384, -1).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden