Home » Geen categorie » Goffin verdiende dit jaar al meer prijzengeld dan Murray

Goffin verdiende dit jaar al meer prijzengeld dan Murray

Goffin verdiende dit jaar al meer prijzengeld dan Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De sterke seizoensstart van David Goffin (ATP-11) heeft hem geen windeieren gelegd. De Belgische nummer één staat in de top vijf van de tennissers die dit jaar al het meeste prijzengeld hebben gewonnen.

Volgens de Belgische krant La Libre Belgique heeft Goffin dit jaar al 376 298 dollar of 354 344 euro verdiend. Hij haalde hiermee in 2017 al meer prijzengeld binnen dan onder andere Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14), Milos Raonic (ATP-4) en vooral ook nummer één Andy Murray. De Belg heeft zijn hoge prijzengeld uiteraard te danken aan zijn kwartfinale op de Australian Open, terwijl Murray op de eerste grandslam van het jaar al in de achtste finale werd uitgeschakeld.

Roger Federer (ATP-9), de winnaar van de Australian Open, verdiende dit jaar al het meeste prijzengeld, namelijk meer dan 2,7 miljoen dollar of 2,6 miljoen euro. Na de Zwitser volgen respectievelijk Australian Open-finalist Rafael Nadal (ATP-6) (1,4 miljoen dollar) en de halve finalisten op de Australian Open Grigor Dimitrov (ATP-12) (786 000 dollar) en Stan Wawrinka (ATP-3) (638 000dollar). Na Wawrinka staat Goffin voorlopig op de vijfde plaats. Hij staat ook op de vijfde plaats in de ATP “race”, de ranking die bepaalt wie op het einde van het jaar mag deelnemen aan de Masters.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws