Home » Geen categorie » Goffin vergeet kansen te benutten

Goffin vergeet kansen te benutten

Goffin vergeet kansen te benutten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Brisbane International (ATP 250; $ 436 630). In de tweede ronde had hij zijn kansen tegen Jürgen Melzer, maar die laatste won alsnog in twee sets.

David Goffin (ATP-46) en zevende reekshoofd Jürgen Melzer (ATP-29) speelden al een keer eerder tegen elkaar. Vorig jaar won de Oostenrijker in Spanje met 6-7 (7) en 4-6. De toeschouwers in Brisbane maakten zich dan ook klaar voor een spannende wedstrijd met knappe punten, en zo geschiedde.

In een gelijkopgaande eerste set speelde zowel Melzer als Goffin degelijk tennis. Maar het was Melzer die als eerste een break kon forceren. Ook Goffin kreeg in die eerste set een breakpunt, maar kon dat niet benutten: 4-6.

David Goffin gaf echter niet op en verhoogde zijn niveau in de tweede set. Hij werd nu – met winners vanaf alle hoeken van het court – duidelijk de betere speler in de rally’s. Jürgen Melzer kon zich enkel redden met zijn goede service, maar moest voor de rest het spel van de Belg ondergaan. Bij 4-3 in het voordeel van La Goff leek hij het verschil te kunnen gaan maken. Hij kreeg een breakpunt, maar opnieuw veegde Melzer dat professioneel weg. Ook in de volgende games had de Oostenrijker het telkens moeilijk om zijn opslag te houden, maar Goffin kwam telkens net te kort om een kloof te slaan. Daardoor moest er bij 6-6 een tiebreak gespeeld worden. Ook daarin had de jonge belofte lange tijd de bovenhand. Bij 4-3 mocht hij twee keer gaan opslaan om zo setpunten te verzamelen, maar daar liep het fout. Eerst had hij pech dat zijn forehand de netband raakte en zo buiten zeilde en even later leverde hij met een dubbele fout nog een punt in. Jürgen Melzer had bloed geroken en met twee winning serves trok hij de tiebreak en de set naar zich toe: 4-7.

David Goffin reist nu naar Auckland, waar hij volgende week in actie komt op de Heineken Open.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws