Home » Geen categorie » Goffin verliest marathonmatch tegen Monfils

Goffin verliest marathonmatch tegen Monfils

Goffin verliest marathonmatch tegen Monfils

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de Rogers Cup in Toronto (ATP 1000, $ 4 691 730). In een spannende thriller moest hij het onderspit delven tegen Gaël Monfils (ATP-14).

Nadat Goffin in zijn eerste wedstrijd in Toronto profiteerde van een opgave van Sam Querrey (ATP-29), moest hij in de derde ronde aan de bak tegen de Franse subtopper Monfils. Goffin staat drie plekjes hoger dan Monfils op de ranking en ze waren in de partij ook duidelijk aan elkaar gewaagd. De twee tennissers speelden nog maar voor de tweede keer tegen elkaar. De Fransman won in 2013 in drie sets het eerste duel.

Een tiebreak gaf het eindoordeel van de eerste set. Daarin leek de Belgische nummer één met een 4-0-voorsprong op weg naar de zege. Monfils knokte zich echter terug en greep de tiebreak met 7-5.

In de tweede set toonde Goffin zijn talent. Hij forceerde een vroege break en liet zijn voorsprong niet meer los. Goffin profiteerde van de slecht serverende Monfils, ging nog een tweede door Monfils’opslag en kwam met 6-2 langszij.

In de beslissende derde set regende het breaks. Goffin kwam bij 3-2 op een break voorsprong maar maakte even later een pijnlijke val. Hij schoof uit en bezeerde zijn enkel. De Luikenaar had duidelijk last van zijn enkel en kon moeilijker bewegen. Monfils keerde terug en maakte de partij met 6-4 af na een thriller van 2 uur en 14 minuten. Nu kan Goffin zich volop voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio De Janeiro.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws