Home » ATP » Goffin verliest meteen in Parijs en beëindigt seizoen in mineur

Goffin verliest meteen in Parijs en beëindigt seizoen in mineur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de derde ronde van het ATP-toernooi van Parijs (Frankrijk, ATP 1 000). Hij verloor in twee sets van een kwalificatiespeler.

Goffin speelde in Parijs zijn tweede toernooi na zijn besmetting met het coronavirus. Onze landgenoot was als achtste reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde en stond tegenover de Slovaak Nobert Gombos (ATP-105) in de tweede ronde.

Goffin kreeg enkele breakpunten in het begin van de eerste set, maar kon die niet benutten. Gombos ging wel door de opslag van zijn tegenstander, en ging met 3-5 aan de leiding. Goffin brak nog wel terug, maar moest daarna opnieuw zijn opslagspelletje inleveren en verloor de set met 4-6.

In de tweede set liep Goffin 4-2 uit, maar hij kon de voorsprong niet vasthouden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liep Goffin 6-3 uit. De Luikenaar speelde echter te wisselvallig en kon drie setpunten niet benutten. Gombos ging zijn kans, pakte vijf punten op rij en greep de tiebreak met 6-7 (6).

Goffin wist na zijn vierde ronde op de US Open geen enkele wedstrijd, en geen enkele set, meer te winnen. Hij beëindigt zijn seizoen in mineur.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS