Home » ATP » Goffin verliest nachtelijk titanenduel tegen Zverev in Rome

Goffin verliest nachtelijk titanenduel tegen Zverev in Rome

Goffin verliest nachtelijk titanenduel tegen Zverev in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het ATP Masterstoernooi van Rome (Italië, € 5 444 985). In de kwartfinale verloor hij in drie sets van titelverdediger Alexander Zverev (ATP-3).

De partij tussen Goffin en Zverev ging pas om 23u van start in Rome, door een overvol programma om de Court Centrale. In de eerste set maakte Zverev indruk, in het derde spelletje ging hij door de opslag van Goffin na een felbetwiste game waarin de Duitser het ook aan de stok kreeg met de umpire. De Luikenaar kon een dubbele break vermijden, maar kon zelf geen breakpunten afdwingen. De eerste set ging met 4-6 naar Zverev.

Goffin bewaarde zijn kalmte, serveerde sterk en wachtte zijn kans af. Bij 4-3 forceerde hij de break na een magistrale lob en een dubbele fout van Zverev. De Duitser verloor zijn kalmte en Goffin kon rustig uitserveren: 6-3.

In de derde set forceerde Goffin een vroege break, maar Zverev maakte die meteen ongedaan. De Duitser leek zijn tweede adem gevonden te hebben en zette Goffin constant onder druk. Zverev stoomde door naar 3-5 en mocht serveren voor de wedstrijd. De Duitser kwam niet meer in de problemen en won de set met 3-6.

In de halve finale ontmoet Zverev de Kroaat Marin Cilic (ATP-5), die Pablo Carreno Busta (ATP-11) versloeg. Dat is goed nieuws voor Goffin, die minstens als achtste reekshoofd aan de start komt in Parijs.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws