Home » Geen categorie » Goffin verovert derde ATP-titel in Shenzhen

Goffin verovert derde ATP-titel in Shenzhen

Goffin verovert derde ATP-titel in Shenzhen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) heeft het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 731 680) op zijn naam geschreven. Het is de derde ATP-titel in zijn carrière.

Tweede reekshoofd Goffin stond in de finale tegenover vijfde reekshoofd Alexandr Dolgopolov (ATP-53). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, in de belangrijke zevende game ging Goffin door de opslag van zijn tegenstrever en die break was voldoende om de eerste set met 6-4 binnen te halen.

In set twee speelde Goffin wat minder geconcentreerd en hij keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Toch liet de Luikenaar de set niet schieten, met indrukwekkend tennis maakte hij echter de twee breaks ongedaan en sleepte hij nog een tiebreak uit de brand. De Oekraïner voerde de druk op en bracht met 6-7(5) de wedstrijd terug in evenwicht.

In de derde set volgde opnieuw een spannend gevecht tussen beide spelers, bij 4-3 ging Goffin door de opslag van Dolgopolov en hij mocht serveren voor de wedstrijd. Bij het eerste matchpunt was het raak: 6-3. De wedstrijd duurde 2 uur en 3 minuten.

“Deze titel is erg speciaal voor mij”, liet Goffin na afloop optekenen. “Het is altijd lastig om uit blessure terug te keren, maar dit is ongelofelijk. Eerst plaats ik mij met België voor de finale van de Davis Cup en nu win ik mijn derde trofee. Dit betekent erg veel voor mij. Gelukkiger kan ik niet meer worden nu.”

Het is de derde titel in de carrière van Goffin, in 2014 won hij de ATP-toernooien van Kitzbuhel en Metz.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws