Home » Geen categorie » Goffin verovert derde toernooi op rij

Goffin verovert derde toernooi op rij

Goffin verovert derde toernooi op rij

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-87) heeft zijn derde challengertoernooi op rij gewonnen. In de finale van het Finse Tampere (€ 42 500) versloeg hij de Finse topfavoriet Jarkko Nieminen (ATP-54).

De ervaren Nieminen startte in de finale als topfavoriet. De 33-jarige Fin stond ooit op nummer 13 op de ATP-ranking en won vorig jaar in Rotterdam het enige duel met Goffin heel gemakkelijk met twee keer 6-0.

Goffin en Nieminen vochten een spannende strijd uit voor de overwinningstrofee. In de eerste set verzilverden ze allebei een breakpunt en kwam het tot een tiebreak. In die tiebreak was Goffin duidelijk de sterkste. De Luikenaar veroverde de tiebreak met 7-3.

In de tweede set brak Goffin twee keer door de opslag van Nieminen en kwam zo op een voorsprong van 4-1. La Goff serveerde uitstekend en moest in de tweede set geen enkel breakpunt meer toestaan. Bij 5-3 maakte de Belg in stijl een einde aan de match met een ace.

Goffin zet een indrukwekkende reeks neer met zijn derde toernooizege op rij én vijftien gewonnen matchen zonder setverlies. De afgelopen weken won hij ook al de challengertoernooien van Scheveningen en Poznan. Goffin was achteraf heel gelukkig met zijn derde titel in 3 weken. Dit liet hij op Twitter weten. Op Twitter kreeg hij ook al felicitaties voor zijn sterke prestatie.

Met de winst in Tampere won Goffin al het zesde challengertoernooi uit zijn carrière. Vorig jaar won hij in het Turkse Eskisehir en in 2012 schreef hij Le Gosier en Orleans op zijn naam. De Belg probeert zijn goede vorm nu ook te tonen in het ATP-toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel (ATP 250, € 426 605). Voor dit toernooi kreeg hij een wildcard van de toernooidirectie. In de eerste ronde wacht een duel met de Fransman Kenny De Schepper (ATP-110).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws