Home » Grand Slam » US Open » Goffin verplettert Bolelli op US Open

Goffin verplettert Bolelli op US Open

Goffin verplettert Bolelli op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-15) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde op de US Open. Hij verloor amper zeven spelletjes tegen de Italiaan Simone Bolelli (ATP-62).

In de eerste ronde op de US Open trof veertiende reekshoofd Goffin de Italiaan Bolelli. De ervaren Bolelli stond een vijftigtal plaatsen lager op de ATP-ranking maar viel niet te onderschatten. In onderlinge duels stond het 1-1 tussen Goffin en Bolelli.

Goffin had in de eerste set het meeste last met Bolelli. De Italiaan kreeg drie breakpunten maar kon er geen enkel benutten. Onze landgenoot verzilverde meteen zijn eerste breakpunt en pakte de set met 6-4.

In de tweede set schakelde Goffin een versnelling hoger en liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien. Hij ging drie keer door de opslag van Bolelli en gunde hem nog slechts een spelletje. Na amper 28 minuten greep hij de tweede set met 6-1.

Goffin bleef in de derde set met vertrouwen spelen. De Luikenaar snelde meteen naar een 3-0-voorsprong en liet Bolelli niet meer terugkeren. La Goff brak nog een tweede keer door de opslag van Bolelli en bleef uitstekend serveren. Na amper 1 uur en 33 minuten beëindigde hij de match en stond er 6-4,6-1 en 6-2 op het scorebord. Goffin tankt meteen vertrouwen voor de rest van het toernooi en kan indrukwekkende statistieken voorleggen. In totaal sloeg hij in zijn eerste match maar liefst dertien aces en 33 winners. Goffin treft in de tweede ronde de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-78) die in een vijfsetter te sterk was voor de hoger gerangschikte Portugees Joao Sousa (ATP-46).

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – eerste ronde”]
David Goffin [14] def. Simone Bolelli 6-4 6-1 6-2

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws