Home » Geen categorie » Goffin verpulvert Serra in Frankrijk

Goffin verpulvert Serra in Frankrijk

Goffin verpulvert Serra in Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft zijn start op het ATP-toernooi van Metz (ATP-250, € 485 760) allesbehalve gemist. Op de Moselle Open verpulverde hij thuisspeler Florent Serra in twee korte sets.

David Goffin (ATP-45) is op het toernooi van Metz voor de allereerste keer in zijn carrière reekshoofd. Als achtste genoteerd kwam hij in de eerste ronde uit tegen de Fransman Florent Serra (ATP-450) die uit de kwalificaties komt. Hoewel zijn ranking anders doet vermoeden, valt Serra zeker niet te onderschatten. In 2006 stond de Fransman namelijk nog stevig in de top 40 van het mannentennis en hij schreef ook al twee titels op zijn palmares. Tel daar nog het thuisvoordeel bij en Serra kan wel eens een verraderlijke tegenstander worden.

Goffin was echter totaal niet onder de indruk. Met heel veel vertrouwen spelend en met goede, krachtige basisslagen pakte hij de partij meteen vanaf het eerste punt beet. Serra wist niet waar hij het had en kon niets inbrengen om Goffin te verhinderen twee keer door zijn opslag te gaan. Zelf kon Serra amper drie punten pakken op de opslag van de Belg – alle drie in het laatste game van de eerste set – en dus reeg Goffin de eerste set simpel aan zijn sabel: 6-2.

In de tweede set bood de 33-jarige Fransman wat meer weerwerk. Toch bleek ook dat niet voldoende. Goffin verloor zijn concentratie niet en moest opnieuw geen enkel breakpunt toestaan. La Goff zelf brak wel twee keer en dus kon hij na amper 57 minuten juichen met opnieuw 6-2.

Op die manier blijft Goffin fantastische statistieken sprokkelen. Na zijn nederlaag tegen Andy Murray op Wimbledon verloor de 23-jarige Luikenaar nog maar twee wedstrijden waartegenover hij maar liefst 30 overwinningen zet. Oftewel: 63 sets sloot hij winnend af, terwijl hij er maar acht moest prijsgeven, een percentage van net geen 90 %.

In de tweede ronde moet Goffin aan de bak tegen de Duitser Tobias Kamke (ATP-97). Zij speelden twee keer eerder tegen elkaar. In 2013 was het Goffin die in twee sets won op hardcourt, maar eerder dit jaar was het Kamke die Goffin met 1-6 en 4-6 naar huis speelde in Eastbourne.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws