Home » Geen categorie » Goffin verrassend onderuit in Shenzhen

Goffin verrassend onderuit in Shenzhen

Goffin verrassend onderuit in Shenzhen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tweede reekshoofd David Goffin (ATP-14) is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het ATP-toernooi van Shenzhen in China ($ 641 305, Hardcourt). Hij verloor verrassend in de tweede ronde.

Goffin kreeg een bye in de eerste ronde en profiteerde van zijn vrije tijd om Chinese kookles te gaan volgen. De Tunesiër Malek Jaziri (ATP-55) bleek echter geen hapklare brok voor onze landgenoot. De eerste set werd beslist in een tiebreak en daarin trok Jaziri met 6-7(2) aan het langste eind.

In de tweede set kon Goffin zijn spel wel opleggen en hij ging tweemaal door de service van de Tunesiër, de set ging met 6-3 naar onze landgenoot. In de derde en beslissende set was de Luikenaar echter meteen op achtervolgen aangewezen. Goffin werd zelf tweemaal gebroken en kon geen enkel breakpunt afdwingen. Jaziri won de derde set met 2-6.

De top tien lijkt zo opnieuw wat verder weg voor Goffin, die de komende weken in actie komt in Tokio en Shanghai. Na de Aziatische tour staat onmiddellijk de European Open in Antwerpen op het programma.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws