Home » ATP » Goffin verslikt zich in Madrileense gravel

Goffin verslikt zich in Madrileense gravel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Mutua Madrid Open (Masters 1000, Spanje) liep het in de eerste ronde al mis voor David Goffin (ATP-23). Hij ging in twee sets onderuit.

Na knappe prestaties vorige week in het Portugese Estoril, leek het tij gekeerd voor Goffin. Zijn eerste tegenstander op Madrileense bodem, Marton Fucsovics (ATP-36) was op het eerste gezicht dan ook een haalbare kaart. Hun enige onderlinge confrontatie won Goffin in vier sets.

De Belg start sterk aan de wedstrijd, gaat meteen door de opslag van Fucsovics en komt 4-0 voor. Hij kan zijn voorsprong echter niet vasthouden en ziet zijn tegenstander dichterbij komen. De veer is gebroken bij Goffin en hij wint geen enkel game meer. Met 6-4 komt de set alsnog op naam van de Hongaar.

In de tweede manche belooft het openingsspel een spannend verloop. De heren zijn aan elkaar gewaagd en op twee breaks na, behouden ze telkens hun opslag. Tot 5-5 gaat het gelijk op, Fucsovics komt met een makkelijk servicegame op 6-5. Goffin klampt 30-30 aan maar kan niet verhinderen dat zijn tegenstander op een cruciaal moment erop en erover gaat.

Met 6-4 7-5 plaatst Fucsovics zich voor de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen Gaël Monfils (ATP-18).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden