Home » ATP » Goffin verzuimt het af te maken in Montpellier

Goffin verzuimt het af te maken in Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zich niet kunnen plaatsen voor het finale van het ATP-toernooi van Montpellier (Frankrijk, ATP 250).

Goffin, sinds deze week terug knap top 10-speler, had echter alles in handen om het af te maken tegen de Canadees Vasek Pospisil, momenteel pas het nummer 132 op de wereldranglijst. Na een valse start (3-6 in de eerste set), herpakte hij zich sterk in set twee: 6-1. In de derde set verzuimde hij het echter af te maken bij 5-4 in zijn voordeel. Pospisil, in 2014 nog het nummer 25 van de wereld, won drie spelletjes op rij en mocht na 2 uur en 22 minuten de armen in de lucht steken.

“Het was een moeilijke wedstrijd, maar ik ben super gelukkig dat ik in de finale sta”, reageerde de Canadees na afloop uitzinnig van vreugde. “Het was zo’n wedstrijd met veel ups and downs en we stonden beiden op een hoog niveau te tennissen. Ik heb ook wat geluk gehad. Ik stond achter in de derde set, maar ben trots op mezelf dat ik ben blijven vechten voor elk punt.”

In de finale mag Pospisil het opnemen tegen Gaël Monfils (ATP-9) die Filip Krajinovic (ATP-44) met 7-6 (4) en 6-2 huiswaarts sloeg.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS