Home » Geen categorie » Goffin vijftiende reekshoofd in Indian Wells

Goffin vijftiende reekshoofd in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-18) zal als vijftiende reekshoofd aantreden op de BNP Paribas Open in Indian Wells in de Verenigde Staten (Hardcourt, $ 6 134 605). In de eerste ronde is hij vrij en daarna zal hij uitkomen tegen een Amerikaanse wildcard.

Na zijn indrukwekkende zeges tegen Borna Coric (ATP-47) en Marin Cilic (ATP-12) in de Davis Cup, bereidt Goffin zich voor op een nieuwe uitdaging in het prestigieuze Indian Wells. Door de afwezigheid van Roger Federer (ATP-3), David Ferrer (ATP-8) en Kevin Anderson (ATP-15) is onze landgenoot het vijftiende reekshoofd. Daardoor is hij vrij in de eerste ronde.

In de tweede ronde moet Goffin spelen tegen een 18-jarige Amerikaanse wildcard. Hij zal het opnemen tegen de winaar van het duel tussen jonkies Frances Tiafoe (ATP-177) en Taylor Fritz (ATP-80). De jonge talentvolle Fritz is favoriet tegen Tiafoe. Fritz bereikte een paar weken geleden de finale van Memphis en klom toen naar de top honderd. In de derde ronde wacht mogelijk een duel met man-in-vorm Pablo Cuevas (ATP-25) die onlangs nog triomfeerde in Rio De Janeiro.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER