Home » ATP » Goffin vijftiende reekshoofd in Montreal

Goffin vijftiende reekshoofd in Montreal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na een tegenvallende start op hardcourt, zal David Goffin (ATP-18) volgende week als vijftiende reekshoofd aantreden op de Coupe Rogers in Montreal (Canada, ATP Masters 1000). In de eerste ronde speelt hij tegen het nummer 24 van de wereld en in de derde ronde wacht mogelijk een duel met het topreekshoofd.

Goffin miste zijn start van het hardcourtseizoen op de Citi Open in Washington. Na een spannende strijd moest hij het hoofd buigen voor de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-77).

Volgende week waagt onze landgenoot als vijftiende reekshoofd zijn kans op het Canadese Masterstoernooi van Montreal. In de eerste ronde speelt hij meteen een moeilijke partij tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-24) die amper zes plaatsen lager op de ATP-ranking staat. In onderlinge duels op het ATP-circuit tegen Pella leidt Goffin wel met 3-0. Pella bereikte deze week de halve finale op het ATP-toernooi van Los Cabos waarin hij verloor van zijn landgenoot Diego Schwartzman (ATP-27).

Als Goffin de eerste ronde overleeft, treft hij de winnaar van het duel tussen de Fransman Gilles Simon (ATP-33) en de Roemeen Radu Albot (ATP-41). In de derde ronde of achtste finale wacht mogelijk een clash met eerste reekshoofd en topfavoriet Rafael Nadal (ATP-2).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden