Home » Grand Slam » US Open » Goffin vlamt naar derde ronde US Open

Goffin vlamt naar derde ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich makkelijk geplaatst voor de derde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Onze landgenoot kende weinig moeite met de Fransman Gregoire Barrere (ATP-109).

Door de regen in New York werd de partij van Goffin uitgesteld naar donderdag. De Luikenaar nam een felle start en haalde in een mum van tijd de eerste set met 6-2 binnen. Ook in de tweede set kende Goffin geen dipje, hij bleef sterk serveren en pakte de tweede set met 6-2.

De 25-jarige Fransman kon maar weinig weerwerk bieden. Barrere slaagde erin om twee spelletjes te winnen, maar Goffin maakte het knap af op zijn eigen opslag bij het eerste wedstrijdpunt en greep de derde set met 6-2. De partij duurde 1 uur en 25 minuten.

In de volgende ronde volgt een duel met de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-69) of de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-68). De partij in de derde ronde staat op vrijdag gepland, Goffin krijgt dus geen dagje rust maar verbruikte vandaag weinig energie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden