Home » Grand Slam » Wimbledon » Goffin vliegt naar derde ronde op Wimbledon

Goffin vliegt naar derde ronde op Wimbledon

Goffin vliegt naar derde ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft zich op een drafje geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Hij liet amper zeven spelletjes liggen tegen de 32-jarige Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-186).

Elfde reekshoofd Goffin speelde een derde keer tegen Roger-Vasselin, de Franse ex-nummer 35. In onderlinge duels stond het 1-1.

De match begon niet goed voor Goffin. De Belgische nummer één liet zich verrassen en kwam op een 3-1-achterstand in de eerste set. Hij keerde echter knap terug naar 3-3 en greep daarna de set met 6-4.

In de tweede set schakelde Goffin een versnelling hoger. Hij liet zijn tegenstander alle kanten van het veld zien en snelde naar 6-0. In de derde set bleef de Luikenaar met winners imponeren en ging hij twee keer door de opslag van zijn Franse opponent. Na 1 uur en 24 minuten maakte Goffin een einde aan de match en stond de 6-4,6-0 en 6-3 op het scorebord. De Belg scoort met knappe statistieken: In de match sloeg hij 34 winners en 6 aces. Goffins opslag draaide echter nog niet perfect, met een eerste opslagpercentage van 53 procent.

In de derde ronde wacht een duel met de Oezbeek Denis Istomin (ATP-116) die de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-47) vlot opzij zette. Als Goffin zijn derde ronde overleeft, evenaart hij zijn prestatie van vorig jaar op Wimbledon en treft hij mogelijk zesde reekshoofd Milos Raonic (ATP-7).


Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws