Home » ATP » Goffin vlot naar achtste finale in Madrid en treft nu Nadal

Goffin vlot naar achtste finale in Madrid en treft nu Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-60) heeft vlot de achtste finale bereikt op het ATP-toernooi van Madrid (Spanje, ATP 1 000). Hij klopte de Nederlander Botic Van de Zandschulp (ATP-31) en speelt nu tegen Rafael Nadal (ATP-4).

Goffin won op het gravel in Madrid al drie opeenvolgende partijen en moest in de tweede ronde aan de bak tegen Van de Zandschulp. De Nederlander bereikte in München nog de finale en speelt de laatste tijd op een hoog niveau.

Tot 3-3 hielden de Belg en de Nederlander elkaar in evenwicht. Toen profiteerde Goffin echter van een slecht opslagspel van Van de Zandschulp. De Nederlander sloeg immers twee dubbele fouten en moest zijn opslag inleveren. Goffin liet zijn tegenstander niet meer terugkeren en greep de set met 6-4.

In de tweede set ging Goffin verder op zijn elan. Hij verzilverde meteen een break. Bij 3-1 benutte Goffin opnieuw een breakpunt. Van de Zandschulp had duidelijk een mindere dag en moest het wet van de sterkste ondergaan. Goffin maakte de partij gemakkelijk af met 6-2.

Voor onze landgenoot volgt in de achtste finale een duel met derde reekshoofd Nadal. De Spanjaard won in zijn eerste match sinds maart tegen de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-32).

Het wordt het zevende duel tussen Goffin en Nadal. De Spaanse nummer vier leidt in de onderlinge duels met 4-2.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS