Home » Geen categorie » Goffin vlot naar derde ronde in Miami

Goffin vlot naar derde ronde in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft een vlotte overwinning behaald op de Miami Open ($ 7 037 595). Hij was vrij in de eerste ronde en versloeg de Spanjaard Marcel Granollers (ATP-73) met tweemaal 6-4 in de tweede ronde.

Goffin begon aan het toernooi als vijftiende reekshoofd, vorig jaar bereikte hij de achtste finales waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Kei Nishikori (ATP-6). In zijn eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen de Spanjaard Granollers, in 2012 nog nummer negentien van de wereld.

Goffin startte goed en kon al snel een kloofje slaan naar 3-1 in de eerste set. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de set, Granollers dwong nog een breakpunt af, maar Goffin ging vastberaden door naar 6-4 setwinst. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 4-4 wist Goffin de beslissende break te forceren en op eigen opslag maakte hij de klus af.

In de volgende ronde moet Goffin het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Victor Troicki (ATP-21) en Inigo Cervantes (ATP-56). Door het forfait van Roger Federer (ATP-3) ligt het pad naar de kwartfinale in principe open.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS