Home » Geen categorie » Goffin vlot naar kwartfinale in Bazel en ontmoet mogelijk Federer

Goffin vlot naar kwartfinale in Bazel en ontmoet mogelijk Federer

Goffin vlot naar kwartfinale in Bazel en ontmoet mogelijk Federer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-17) heeft op de Swiss Indoors in Bazel (€ 1.575.295) de kwartfinale bereikt. Hij versloeg de Franse kwalificatiespeler Adrian Mannarino (ATP-40) en mag zich nu mogelijk opmaken voor een clash met nummer drie van de wereld Roger Federer.

Goffin begon sterk aan het hardcourttoernooi van Bazel in Zwitserland. Hij knokte zich dinsdag in een spannende driesetter voorbij de Italiaan Andreas Seppi (ATP-27) en plaatste zich zo voor de tweede ronde. Daarin trof hij de Franse kwalificatiespeler Mannarino.

Onze landgenoot speelde een secure match tegen Mannarino. In de eerste set verloor hij één keer zijn opslag maar brak hij twee keer terug. Goffin bleef gefocust en pakte de openingsset met 6-4. In de tweede set ging de Luikenaar verder op zijn elan en brak hij opnieuw door de opslag van zijn Franse tegenstander. Hij behield deze keer wel zijn opslag en kreeg bij 5-3 drie matchpunten. Goffin liet geen kans onbenut, greep meteen de eerste matchbal en kon zo na 1 uur en 9 minuten al juichen.

In de kwartfinale staat er voor achtste reekshoofd Goffin mogelijk een clash tegen nummer drie van de wereld Federer op het programma. Het Zwitserse topreekshoofd moet wel nog eerst voorbij de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-32) geraken. Federer won al zes keer in zijn carrière het toernooi van Bazel en versloeg vorig jaar in de finale -jawel- David Goffin die daarom nu ook veel punten te verdedigen heeft.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws