Home » ATP » Goffin vlot naar tweede kwalificatieronde in Genève

Goffin vlot naar tweede kwalificatieronde in Genève

Goffin vlot naar tweede kwalificatieronde in Genève

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-114) heeft de tweede kwalificatieronde bereikt in Genève (ATP 250, Zwitserland). Hij won vlot van zijn Italiaanse tegenstander.

Goffin kwam vrijdag twee keer in actie in Turijn. Hij won zijn eerste ronde maar moest daarna het onderspit delven tegen het eerste reekshoofd. Van Turijn ging hij met de auto ongeveer 250 kilometer naar Genève voor de kwalificaties van het ATP 250-toernooi.

Ondanks de twee matchen en de lange rit de dag vooraf haalde onze landgenoot een gemakkelijke zege in de eerste kwalificatieronde in het Zwitserse Genève. In 1 uur en 2 minuten pakte Goffin de zege met 6-3 en 6-1.

Goffin was blij met zijn overwinning: “Ik voel me heel goed. Ik ben heel tevreden met mijn eerste zege. Het was een heel goede match. Mijn niveau was goed vanaf het begin met een goede energie en een goede intensiteit. Ik heb goed geserveerd.”

“Het was heel ingewikkeld de laatste 24 uur. Ik heb in Turijn twee matchen gespeeld en daarna in de nacht naar hier (Genève, nvdr) gereden. Het was daarom niet evident om op te warmen en voor te bereiden vandaag.”

(lees verder onder de Instagrampost)

In de tweede kwalificatieronde speelt Goffin tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP-241). Goffin leidt in de onderlinge duels met 2-0.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws