Home » ATP » Goffin vlot naar tweede ronde in Marrakech

Goffin vlot naar tweede ronde in Marrakech

Goffin vlot naar tweede ronde in Marrakech

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-102) heeft de tweede ronde bereikt op het ATP-toernooi van Marrakech (Marokko, ATP 250).

Nadat Goffin twee kwalificatierondes overleefde in Marrakech, moest hij op de hoofdtabel in de eerste ronde aan de bak tegen de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-81). In hun eerste ontmoeting begon Goffin het sterkst aan de partij met een vroege break.

In een set met veel breaks aan beide kanten keerde Rinderknech terug tot 4-4. Bij 5-4 verzilverde Goffin echter een beslissende breakbal en greep zo de set met 6-4.

De tweede set verliep opnieuw gelijkopgaand, maar dit keer zonder breaks tot 5-4. Net als in de eerste set ging Goffin bij 5-4 door de service van Rinderknech en maakte zo de partij af met 6-4.

Onze landgenoot was in een spannende partij de sterkste in de cruciale punten en boekt zo een derde overwinning op rij op gravel. Met een eerste opslagpercentage van 52 procent draaide Goffins opslag evenwel nog niet goed. In de tweede ronde treft de Belgische nummer 1 kwalificatiespeler Nicolas Moreno De Alboran (ATP-157).

Dankzij zijn zegereeks op gravel zal Goffin ook omhoog klimmen op de ranking. En daarmee wordt zijn kans op de hoofdtabel in Roland Garros groter.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws