Home » ATP » Goffin voorbij beloftevolle Italiaan naar hoofdtabel Indian Wells

Goffin voorbij beloftevolle Italiaan naar hoofdtabel Indian Wells

Goffin voorbij beloftevolle Italiaan naar hoofdtabel Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-112) heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdtabel in Indian Wells (ATP 1000, Verenigde Staten).

In Indian Wells knokte Goffin zich in de eerste kwalificatieronde naar de zege tegen de Amerikaan Maxime Cressy (ATP-181). Goffins volgende tegenstander was de Italiaanse belofte Luca Nardi (ATP-123) die zijn opmars maakt op de ATP-ranking.

Goffin nam een uitstekende start. Met een vroege break ging hij naar een 3-0-voorsprong. Nardi keerde terug tot 2-3 maar daarna breakte Goffin terug. Onze landgenoot serveerde voor de set bij 5-3 maar Nardi knokte zich terug in de partij. Uiteindelijk was Goffin toch de sterkste in een tiebreak met 7-4.

In de tweede set waren er opnieuw verschillende breaks van beide spelers maar deze keer greep Nardi de set. De Italiaan kwam langszij met 7-5.

Goffin brak in de derde set een eerste keer bij 3-2 maar Nardi breakte meteen terug. Na een tweede break hield Goffin wel zijn voorsprong vast en pakte de derde set met 6-4.

Op de hoofdtabel speelt Goffin tegen de Brit Andy Murray (ATP-61). In de onderlinge duels staat het 7-0 voor Murray. De 36-jarige ex-nummer één is dit jaar echter niet op dreef en zei al dat hij waarschijnlijk zijn laatste seizoen speelt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws