Home » Geen categorie » Goffin voorbij Darcis naar halve finale

Goffin voorbij Darcis naar halve finale

Het Belgisch duel in de kwartfinale van de Garanti Koza Sofia Open is beslist. David Goffin (ATP-11) was in twee sets te sterk voor Steve Darcis (ATP-59).

In de Bulgaarse hoofdstad ontmoetten beide spelers elkaar voor de derde keer in een toernooi, maar het was de eerste keer dat dit op een ATP-toernooi gebeurde. Goffin begon het beste aan de wedstrijd en kwam al gauw op een break voorsprong. Darcis wist geen antwoord te bieden op het goede spel van Goffin. De eerste set ging dan ook logischer wijs naar Goffin met 6-1.

In de tweede set kon Darcis beter mee tennissen. De games waren een pak feller bevochten maar Darcis kon zijn vijf breakkansen niet verzilveren. Goffin had op zijn beurt genoeg aan één break om de wedstrijd uit te maken na 1u13. De eindstand was 6-1 en 6-3.

Goffin komt nu uit tegen de titelverdediger Roberto Bautista Agut (ATP-16) die met 7-5 en 7-6(5) te sterk was voor Gilles Muller (ATP-29). Het wordt de vierde ontmoeting tegen de Spanjaard die leidt met 3-0. Goed nieuws voor de kansen van Goffin: eerste reekshoofd Dominic Thiem (ATP-8) verloor verrassend van de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-87) met twee keer 6-4.