Home » ATP » Goffin voorbij Tiafoe naar derde ronde Roland Garros

Goffin voorbij Tiafoe naar derde ronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-48) heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. Hij klopte vierentwintigste reekshoofd Frances Tiafoe (ATP-27) in vier sets.

Na zijn zege in de eerste ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka (ATP-77) wachtte voor Goffin in de tweede ronde op Roland Garros een moeilijkere taak tegen nummer 27 Tiafoe. In de eerste set kampte de Luikenaar met een hoge foutenlast en ging hij in een halfuur onderuit met 6-3.

Goffin speelde sterker in de tweede set met minder fouten en meer variatie in zijn slagen. Hij liep uit tot een break voorsprong en kon serveren voor de set maar Tiafoe knokte zich terug tot 5-5. Bij 6-5 kreeg onze landgenoot twee setballen die door Tiafoe gered werden. In de beslissende tiebreak was Goffin wel duidelijk de sterkste met 7-1.

In de derde set begon Goffin steeds meer te domineren. Hij stuurde Tiafoe naar alle kanten van het veld waardoor de Amerikaan fouten maakte. Bij 1-1 ging Goffin een eerste keer door de opslag van Tiafoe maar toen brak de Amerikaan meteen terug. Onze landgenoot brak 2-2 echter opnieuw en snelde met een nieuwe break naar de zege met 6-2 in de derde set.

De vierde set leverde acht spelletjes geen breaks op maar bij 4-4 ging Goffin door de opslag van Tiafoe en kon hij serveren voor de match. Goffin maakte het bij de tweede matchbal af en bereikt hierdoor de derde ronde in Parijs.

(lees verder onder de tweets)

Goffin was heel tevreden met zijn zege: “Ik ben super trots om hier opnieuw de derde ronde te bereiken. Ik heb solide gespeeld. Het Belgische publiek was fantastisch!”

(lees verder onder de Instagrampost)

Het is de eerste keer sinds 2019 dat Goffin de derde ronde bereikt op Roland Garros. Zijn beste prestatie op de Franse Grand Slam was de kwartfinale in 2016.

In de derde ronde volgt een duel met het Poolse twaalfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-13) die in drie sets won van de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-132). Goffin klopte Hurkacz enkele weken geleden nog in Rome.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS