Home » Geen categorie » Goffin wint challenger in Scheveningen

Goffin wint challenger in Scheveningen

Goffin wint challenger in Scheveningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-106) heeft het challengertoernooi van Scheveningen gewonnen. Hij versloeg in de finale de Duitser Andreas Beck (ATP-131) in twee sets (6-3, 6-2) en wint met dit toernooi zijn vierde challenger uit zijn carrière.

Vijfde reekshoofd Goffin startte als favoriet in de finale tegen de 28-jarige Beck. De Luikenaar staat immers 25 plaatsen hoger op de ATP-ranking en won 2 jaar geleden de enige onderlinge ontmoeting tegen Beck.

In de eerste set draaide de opslag van Goffin niet zo goed. Hij sloeg slechts 46 procent van zijn eerste opslagen binnen en verloor ook 1 keer zijn opslag. De 23-jarige Belg brak zelf echter 2 keer door de opslag van Beck en won zo de eerste set met 6-3.

In de tweede set serveerde Goffin veel beter met een eerste opslag-percentage van 66 procent en 6 aces. Goffin kwam meteen op een 4-1 voorsprong. Daarna verloor hij nog 1 keer zijn opslag maar verzilverde meteen terug een breakpunt. Bij 5-2 serveerde Goffin de match uit en won hij de wedstrijd na 1 uur en 11 minuten.

Goffin verloor op het toernooi van Scheveningen geen enkele set. Het toernooi is het vierde challengertoernooi op de erelijst van Goffin. Eerder won hij in 2012 de challenger van Le Gosier en Orleans en in 2013 de challenger van Eskisehir. De 23-jarige tennisser komt door de toernooiwinst nu ook terug in de top 100 terecht, op plaats 85.

In dit filmpje steekt Goffin de trofee in de lucht:

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws