Home » ATP » Goffin wint duel der Lage Landen en gaat naar derde ronde in Madrid

Goffin wint duel der Lage Landen en gaat naar derde ronde in Madrid

Goffin wint duel der Lage Landen en gaat naar derde ronde in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Mutua Madrid Open (Spanje, € 7 190 930) heeft David Goffin (ATP-10) zich geplaatst voor de derde ronde. Hij won in twee sets van een Nederlander.

Voor de vierde keer in zijn carrière nam Goffin het op tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-44). De Belg leidde met 3-1 maar aan hun laatste (en enige) confrontatie op gravel hield de Belg geen goede herinneringen over. Hij verloor daarin voor het eerst van de Nederlander. Goffin was dus gewaarschuwd.

De Belg begon meteen goed aan de wedstrijd en forceerde de break in het vierde spelletje. Haase gaf Goffin meteen lik op stuk door die break ongedaan te maken. Even later kwam Goffin voor de tweede keer op voorsprong en mocht bij een 5-3 stand serveren voor de set. Maar toen sputterde de machine opnieuw.

De Nederlander, die in België woont, bracht de stand opnieuw in evenwicht. Even later wist Haase zijn opslag niet te winnen bij een 6-5 stand in het voordeel van Goffin en zo kwam de Belg op voorsprong.

Solide Goffin in set twee

In de tweede manche zagen we een beter spelende Goffin die zijn tegenstander onder druk kon zetten op zijn opslagspelletjes. Zelf won Goffin zijn servicegames relatief eenvoudig. Een break in het zesde spelletje was voldoende om de winst voor Goffin te verzekeren.

Na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd stonden de 7-5 en 6-3 setstanden vast. In de derde ronde wacht er misschien wel een topduel met Novak Djokovic (ATP-12). Maar dan moet de Serviër wel eerst voorbij de Brit Kyle Edmund (ATP-22).

koen

koen

Meer nieuws