Home » Geen categorie » Goffin wint in Gstaad ondanks resem aan gemiste kansen

Goffin wint in Gstaad ondanks resem aan gemiste kansen

David Goffin (ATP-14) heeft zich in het Zwitserse Gstaad geplaatst voor de halve finales van de Swiss Open (ATP-250; € 439 405). Tegen de Portugees Joao Sousa (ATP-43) had hij nochtans een hoop kansen nodig om het af te maken.

Nadat hij vorige week omwille van een geblokkeerde rug nog snel werd uitgeschakeld in Bastad, is Goffin deze week terug uitstekend op dreef. Als eerste reekshoofd was hij vrij in de eerste ronde en in de tweede ronde verspeelde hij geen zweet aan de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-146). Vanaf het begin van zijn kwartfinale tegen Sousa werd echter al meteen duidelijk dat het deze keer een stuk moeilijker zou worden.

Goffin begon nochtans prima aan zijn partij. Al snel had hij een break voorsprong, maar die gaf hij even later gewoon terug. Goffin kreeg daarna nog enkele kansen om opnieuw op een break voorsprong te komen, maar kon die kansen niet grijpen. En dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Ook daarin was La Goff het best weg en kreeg hij bij 6-4 zelfs twee setpunten. Ook die kansen benutte hij niet, terwijl Sousa zijn tweede setpunt bij 7-8 wel pakte: 6-7 (7).

Toch liet de Belg zijn hoofd niet hangen. In plaats daarvan krikte hij zijn niveau nog wat op en dat loonde. Met een nieuwe break kwam hij meteen 2-0 voor in de tweede set. Nadat hij enkele breakpunten moest wegwerken stoomde hij door naar 5-2. Meteen daarna kreeg hij al setpunten en ook op zijn eigen opslag bij 5-3 had hij kansen om de set af te maken, maar opnieuw liet Goffin het op die momenten afweten. Gelukkig kreeg de Belg nog een zesde setpunt bij 5-4 en wist hij die deze keer wel te grijpen: 6-4.

Het begin van de derde set ging daarna gelijk op. Beide spelers kregen nog wel kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Goffin was de eerste die wel een voorsprong kon pakken en kon uitlopen tot 4-2. Sousa liet zich echter niet uit zijn lood slaan en kwam gewoon opnieuw terug in de match: 4-4. Door te blijven vechten, bleven de kansen toch komen voor de Luikenaar. Bij 5-4 waren er dan ook de eerste twee matchpunten voor Goffin op de opslag van zijn Portugese tegenstander. Sousa wou echter nog niet weten van het einde van de match en wist er uiteindelijk alsnog een tiebreak uit te sleuren. Met onder andere een ace op zijn tweede opslag was Goffin daarin oppermachtig. Nog welgeteld één puntje gunde hij Sousa en zijn derde wedstrijdpunt was het goede: 7-1.

Met deze overwinning plaatst Goffin zich voor zijn derde halve finale van het jaar. Daarin neemt hij het op tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-39) die in zijn eerste ronde nog Kimmer Coppejans (ATP-104) uitschakelde. Voor Bellucci en Goffin wordt het de tweede ontmoeting. De vorige dateert van begin 2013 toen Bellucci in Auckland in twee sets won.