Home » Geen categorie » Goffin wint opnieuw Kooyong Classic

Goffin wint opnieuw Kooyong Classic

Goffin wint opnieuw Kooyong Classic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft de Kooyong Classic in Melbourne op zijn naam geschreven. In de finale, die door de regen tot één set werd herleid, haalde hij het in een tiebreak van Ivo Karlovic (ATP-20).

Door de aanhoudende regen in Melbourne werd de finale vijf uur uitgesteld. Uiteindelijk werd één set gespeeld, waarin onze landgenoot het met 7-6(2) haalde in de tiebreak van Karlovic. Op de Australian Open kan Goffin de Kroaat opnieuw ontmoeten in de derde ronde. Goffin volgt op de erelijst zichzelf op, vorig jaar haalde hij het in de finale van de Spanjaard Feliciano Lopez.

“Het is nooit makkelijk om te moeten wachten omdat het regent, maar het was leuk om toch nog te kunnen spelen en met Ivo weet je dat de kans groot is dat het een tiebreak wordt. Het was een grappige tiebreak en het publiek heeft na lang wachten kunnen genieten, dus dat was leuk. Ik voel me klaar voor de Australian Open”, reageerde Goffin na afloop van de wedstrijd.

Volgend jaar kan Goffin het record van Andy Roddick evenaren, die ook drie opeenvolgende titels behaalde op de Kooyong Classic.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws