Home » Geen categorie » Goffin worstelt zich voorbij Bellucci in Rome

Goffin worstelt zich voorbij Bellucci in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft de tweede ronde bereikt van de Internazionali BNL d’Italia in Rome (Italië, € 4 273 775). Hij moest daarvoor tot het uiterste gaan tegen Thomaz Bellucci (ATP-54). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bellucci verloor in de laatste kwalificatieronde maar werd toch opgevist door de organisatie als lucky loser. De Belg moest het al vier keer eerder opnemen tegen de Braziliaan. Voor deze wedstrijd stond het 2-2 waarbij de laatste overwinning voor Bellucci was op het Olympisch toernooi in Rio vorig jaar.

In een felbevochten openingsset met wisselende kansen, wist Bellucci nipt de set binnen te halen in de tiebreak. Hij won de set met 6-7 (5). De Braziliaan ging door op zijn elan en zette Goffin in de tweede manche al gauw op een break achterstand. De Belg kon orde op zaken zetten door terug te breaken. Goffin krikte zijn niveau ietwat op en kon de bordjes gelijk hangen door de tweede manche te nemen met 6-3.

Ook in de beslissende derde set gaven beide spelers elkaar geen strobreed toe. Goffin kon twee breakkansen voor Bellucci succesvol wegwerken. Zelf kon de Belgische nummer één meteen toeslaan bij zijn enige breakpunt in de derde set. Deze voorsprong gaf hij niet meer af en na 2u31 was de overwinning voor Goffin een feit. De setstanden waren 6-7 (5), 6-3 en 6-4.

Goffin neemt het in de tweede ronde op tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-37) die eenvoudig won van Donald Young (ATP-45). Het wordt de zesde keer dat beide spelers de degens kruisen. Eerder dit jaar wist Verdasco in twee sets te winnen van Goffin. Het staat 3-2 in het voordeel van Verdasco in de onderlinge ontmoetingen.

 

koen

koen

MEER NIEUWS