Home » Geen categorie » Goffin zet met opgeheven hoofd punt achter seizoen

Goffin zet met opgeheven hoofd punt achter seizoen

Goffin zet met opgeheven hoofd punt achter seizoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin is er in Parijs, op het ATP-toernooi van Parijs-Bercy (ATP Master 1 000, € 2 884 675), niet in geslaagd om zich voor de derde ronde te plaatsen. Tegen een sterke David Ferrer moest hij in drie sets het hoofd buigen.

Op zijn laatste toernooi van het seizoen wou David Goffin (ATP-22) nog één keer schitteren voordat hij aan een welverdiende en deugddoende vakantie begon. Om de stiekeme droom om dit seizoen nog de top 20 binnen te breken waar te maken, moest hij ook enkele rondes overleven. Een moeilijke loting zorgde echter voor een wel heel moeilijk parcours voor La Goff. In de tweede ronde keek hij namelijk al meteen in de ogen van vierde reekshoofd David Ferrer (ATP-5).

Een strijdlustige Goffin bewees echter met verve dat hij wel degelijk thuishoort waar hij nu op de ranking staat. De eerste set zag een solide Ferrer die zijn naamgenoot weinig tot geen kansen bood. Aan een break had hij genoeg om de 3-6 op het scorebord te zetten. In de tweede set werd Goffin agressiever en ging hij ook meer risico nemen. Berekend risico zo bleek, want de ballen bleven binnen vallen, al was het vaak millimeterwerk. Ferrer wist even niet meer waar hij het had, en zag Goffin uitlopen tot 2-5. Met nog een break bracht de Luikenaar Ferrer echt aan het wankelen en konden beide spelers zich gaan opmaken voor een zenuwslopende derde set.

In die derde set leek Ferrer al snel het heft in eigen handen te nemen. Hij zette meteen de opslag van David Goffin onder druk en wist ook te breaken. De Belg was echter niet onder de indruk en brak op zijn beurt op love terug. Goffin bleef het in zijn volgende twee opslagbeurten moeilijk hebben, maar hij haalde zijn games toch binnen: 3-2. Daarna was het vat van de dappere Belg echter af. Ferrer rook zijn kans en schakelde nog een tandje hoger. Hij gunde Goffin nog slechts enkele punten en even later zat het seizoen voor Goffin er op: 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws