Home » ATP » Goffin zet scheve situatie helemaal recht in Montpellier

Goffin zet scheve situatie helemaal recht in Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-52) ligt op koers om zijn titel in Montpellier (Frankrijk, ATP 250) te verdedigen. Onze landgenoot won zijn eerste wedstrijd in drie sets.

Het zag er aanvankelijk niet goed uit voor de als achtste geplaatste Luikenaar in zijn partij tegen de Fransman Benjamin Bonzi (ATP-68). Onze landgenoot stond met 2-6 en 0-3 in het krijt, toen hij zijn beste vorm opnieuw leek te vinden. Goffin wist de tweede set met 7-5 naar zich toe te trekken en dat zorgde voor een vertrouwensboost.

In de derde set bouwde Goffin al snel een dubbele break voorsprong uit. Onze landgenoot maakte enkele knappe punten aan het net en speelde als in zijn beste jaren. Bonzi kon geen spelletje meer winnen en moest met 1-6 het hoofd buigen. De wedstrijd duurde 1 uur en 53 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met Alejandro Davidovich Fokina (ATP-47) of Adrian Mannarino (ATP-58).

“Net zoals vorig jaar was het een moeilijke wedstrijd, maar ik heb knap gevochten. Ik heb matchen nodig om vertrouwen op te doen en dat is hier gelukt vandaag, ik ben blij dat ik goed speelde en altijd positief bleef”, vertelde Goffin na afloop in het on-court interview.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS