Home » Geen categorie » Goffin zet scheve situatie recht en plaatst zich voor halve finale in Tokio

Goffin zet scheve situatie recht en plaatst zich voor halve finale in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) heeft zich geplaatst voor halve finale op de Rakuten Japan Open in Tokio (Japan, $ 1 706 175). Hij kwam terug van een achterstand tegen Richard Gasquet (ATP-30). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin is in goede doen in Azië, hij won zijn zevende wedstrijd op rij. Het was de eerste keer dat Goffin het tegen de 31-jarige Fransman moest opnemen. De Belg, het vierde reekshoofd, keek in de openingsset van de kwartfinale tegen een 2-5 achterstand aan. Dan sloeg de motor van Goffin aan en hij won vier games op rij. Zo pakte hij de eerste manche met 7-5 na een knappe remonte.

Ook in de tweede set bleef Goffin op hetzelfde niveau tennissen. De Belgische nummer één kon vooral de tweede service van de Fransman aanpakken. Na één uur en 37 minuten stond de 7-5, 6-2 winst en zo een plaats in de halve finale voor Goffin vast. Daarin komt hij uit tegen Diego Schwartzman (ATP-29) die met 6-0 en 7-5 afstand nam van Steve Johnson (ATP-46). Goffin leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen tegen de één jaar jongere Argentijn. Eerder dit jaar was de Belg de sterkste van de twee na een zware driesetter in Miami.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER