Home » Geen categorie » Goffin zet scheve situatie recht in Monte Carlo

Goffin zet scheve situatie recht in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP 1000 toernooi van Monte Carlo (Frankrijk, € 4 273 775) heeft David Goffin (ATP-13) zich kunnen plaatsen voor de derde ronde. Hij won na een valse start van de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-57) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op het prestigieuze graveltoernooi van Monte Carlo, dat als een van de belangrijkste voorbereidingstoernooien van Roland Garros geldt, moest de Belg het opnemen tegen de 31-jarige Almagro. Het was de vijfde keer dat Goffin tegen de voormalige top 10-speler uit kwam. Vorig jaar kon Goffin voor het eerst winnen na een spannende vijfsetter op het gravel van Parijs.

Vandaag kende de Spanjaard de beste start en kon in geen tijd een kloof slaan. Goffin keek al snel tegen een 1-4 achterstand op maar stelde toen orde op zaken. Hij won de volgende zes van de zeven games en maakte de set uit met 7-5.

In de tweede manche ging de Belgische nummer één door op zijn elan. Hierin kwam Almagro er niet meer aan te pas. Na 1u10 stond de 7-5 en 6-1 eindstand vast. Voor een plaats in de kwartfinale moet Goffin het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Dominic Thiem (ATP-9) en Robin Haase (ATP-46).

koen

koen

MEER NIEUWS