Home » ATP » Goffin zet scheve situatie tegen Paire recht en gaat naar derde ronde Cincinnati

David Goffin (ATP-11) heeft zich voor de derde ronde geplaatst op het ATP-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 6 335 970). Hij maakte een set achterstand goed tegen een Fransman.

Goffin nam het in de tweede ronde op tegen Benoît Paire (ATP-55). De Belg was gewaarschuwd voor de flamboyante Fransman want hij stond 2-3 achter in de onderlinge ontmoetingen. Goffin kwam in de wedstrijd al vroeg op een break achterstand te staan maar kon deze even later weer goedmaken.

Paire ging kort daarop weer door de opslag van de Luikenaar maar opnieuw bracht Goffin de stand weer in evenwicht. Bij een 5-6 stand moest Goffin serveren om in de set te blijven en kwam op een 0-40 achterstand te staan. Hij werkte knap drie setpunten weg maar het vierde was hem fataal.

Goffin herpakt zich

Ook in de tweede manche werden de spelletjes felbevochten maar de spelers bleven on serve. Goffin ging bij 2-2 door de opslag van zijn tegenstander en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Een derde set moest de beslissing brengen.

Hierin greep Goffin zijn tegenstander meteen bij de keel. De Belg krikte zijn niveau gevoelig omhoog terwijl Paire worstelde met zijn service. Met een dubbele break op zak mocht Goffin serveren voor de wedstrijd. Het derde wedstrijdpunt was het goede en Goffin vierde de zegen na 2 uur en 23 minuten met 5-7, 6-4 en 6-2.

De Belg rekende zo voor de tweede wedstrijd op rij af met zijn zwarte beest. In de derde ronde wacht een confrontatie met de man in vorm Kevin Anderson (ATP-6). Hun enige confrontatie vond ruim negen jaar geleden plaats in het challengercircuit. Goffin won toen in twee sets.