Home » Geen categorie » Goffin zit alweer aan 14 op een rij

Goffin zit alweer aan 14 op een rij

Goffin zit alweer aan 14 op een rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft zijn tweede ronde op het ATP-toernooi van Basel (ATP 500; € 1 458 610) met succes afgesloten. Zo zet hij met veertien overwinningen op een rij al voor de tweede keer in amper vier maanden tijd een knappe reeks neer.

Eind juni dobberde de 23-jarige David Goffin nog ergens net buiten de top 100 van het mannentennis rond. Wat zich in de volgende vier maanden afspeelde is moeilijk te geloven. La Goff won 41 partijen en moest slechts twee matchen het onderspit delven. In eerste instantie kon hij pas na 25 opeenvolgende zegens geklopt worden, en ondertussen staat de teller alweer op 14. De beloning is een knappe 28ste plaats op de rankings.

Woensdag reeg Goffin daar nog een extra overwinning aan vast. In de tweede ronde van het ATP-toernooi van Basel verschalkte hij de Kroaat Ivan Dodig (ATP-85). In de eerste set had de Belg nog een tiebreak nodig, maar daarin was hij oppermachtig: 7-0. In de tweede set leek Goffin met een vroege break naar een makkelijke overwinning te snellen. De 29-jarige Dodig gaf echter nog niet op en hing de bordjes terug gelijk. La Goff liet zijn kopje niet hangen en schakelde nog een tandje hoger. Bij 5-4 zorgde hij zo met een extra break voor de definitieve beslissing: 6-4.

Vrijdag speelt Goffin zijn kwartfinale. Daarin neemt hij het op tegen het Canadese vierde reekshoofd Milos Raonic (ATP-9) of de Amerikaan Donald Young (ATP-69). Wie het wordt, bepalen beide heren nog in hun tweede ronde op donderdag.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws