Home » Geen categorie » Goffin zwoegend naar tweede finale op rij in Tokio

Goffin zwoegend naar tweede finale op rij in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) heeft zijn tweede finale in evenveel weken beet. Op de Rakuten Japan Open in Tokio (Japan, $ 1 706 175) ging hij in twee stevige sets voorbij Diego Schwartzman (ATP-29). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische nummer één moest het in de halve finale al voor de vierde keer in zijn carrière opnemen tegen Schwartzman. Eerder dit jaar won Goffin na een zware partij van de Argentijn. Hij was dus gewaarschuwd. Goffin serveerde sterk in de openingsset en moest geen enkel breakpunt toestaan. Zelf kon hij aan het begin van de wedstrijd één breakpunt bemachtigen, maar slaagde er niet in deze te verzilveren. In de tiebreak kon Goffin duidelijk het verschil maken.

Aan het begin van de tweede manche kon Goffin wel voor het eerst door de opslag van Schwartzman gaan. Hij hield deze voorsprong vast en mocht bij een 5-4 stand voor de wedstrijd serveren. De Argentijn brak Goffin echter en de bordjes hingen weer gelijk. Beide heren behielden hun opslagspelletjes en opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin gaf Goffin opnieuw een voorsprong uit handen, maar kon uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toetrekken. Na een stevige partij van meer dan twee uur stonden de 7-6 (3) en 7-6 (6) cijfers op het scorebord.

Zo staat Goffin voor het tweede jaar op rij in de finale van het ATP-toernooi in Japan. Vorig jaar verloor hij de finale van Nick Kyrgios (ATP-19). De Belg staat voor de tweede week op rij in de finale van een ATP-toernooi, zijn vierde al van dit seizoen. Vorige week was hij nog de beste in Shenzhen. In de finale neemt Goffin het nu op tegen Marin Cilic (ATP-5) of Adrian Mannarino (ATP-31).

 

koen

koen

MEER NIEUWS