Home » Grand Slam » Wimbledon » Görges en Williams knokken zich naar halve finale op Wimbledon

Görges en Williams knokken zich naar halve finale op Wimbledon

De tweede halve finale bij de vrouwen staat vast. Julia Görges (WTA-13) en Serena Williams (WTA-181) konden beide vanuit een set achterstand de overwinning binnenhalen.

Görges nam het in de kwartfinale op tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-20). De Nederlandse begon het beste aan de wedstrijd en haalde de openingsset binnen met 6-3 dankzij één break in het achtste spelletje. Daarna was het de beurt aan de Duitse die een break voorsprong in de tweede manche nog uit handen gaf maar in de eindfase van de dan set toch de beslissende break kon maken.

In de laatste set was Görges oppermachtig en verloor slechts twee punten op haar eigen opslag. Na net geen twee uur tennis stond de 3-6, 7-5 en 6-1 eindstand op het scorebord. Het is de eerste keer dat Görges in de halve finale van een Grand Slam staat. De Duitse kwam nog nooit verder dan de vierde ronde en komt volgende week opnieuw in de top tien terecht.

Haar tegenstandster in de halve finale wordt Williams die de halve finale op Wimbledon bereikte. Dit is slechts het vierde officiële toernooi dat de Amerikaanse speelt sinds haar comeback eerder dit jaar. De 23-voudige grandslamkampioene had het niet onder de markt tegen de verrassing Camila Giorgi (WTA-52). De Italiaanse speelde complexloos tennis en ging volop voor haar shots. Dat leverde haar een break voorsprong op en ze won dan ook de eerste manche.

Williams liet zich echter niet uit het lood slaan en krikte haar niveau op. Ze bouwde geduldig de punten op en begon beter te serveren. De 36-jarige Amerikaanse won de partij na 1 uur en 43 minuten met 3-6, 6-3 en 6-4 en staat voor de elfde keer in de halve finale van Wimbledon. Ze is nu negentien wedstrijden op rij ongeslagen op het Londense gras.