Home » Davis Cup » Grappende Goffin: “In het buitenland durf ik niet zeggen hoe deze ontmoeting gaat eindigen”

Grappende Goffin: “In het buitenland durf ik niet zeggen hoe deze ontmoeting gaat eindigen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-7) was één grote glimlach op zijn persconferentie nadat hij België op een 1-0-voorsprong had gebracht. Hij vond dan ook dat hij een zeer goede match had gespeeld.

Bescheiden als hij is, bleef Goffin met zijn voetjes op de grond in zijn persconferentie. Maar ook hij kon niet ontkennen dat hij een heel goede partij gespeeld had. “Ik ben natuurlijk keiblij. Het was een geweldige match, en dat drie sets lang, van begin tot einde. Vanaf de start was het meteen goed. Ik heb ook goed geserveerd. Ik heb geen enkele breakkans tegen gehad, wat toch vrij uniek is in best of five-matchen. Alles samen was dit een uitstekende match om het weekend mee te starten.”

Natuurlijk kwamen ook de Masters al snel naar boven in het gesprek. “Ik heb het gevoel dat ik verder ben gegaan op mijn elan van de Masters. Ik had hier meteen het goede gevoel te pakken, zowel met de ondergrond als met de ballen. Ik denk dat je vandaag ook kan zien dat die overgang heel goed gegaan is.”

Maar wat was dan het verschil tussen deze partij en de voorgaande partijen tegen Pouille, die Goffin allemaal verloor? “Vandaag waren het gewoon ook heel andere omstandigheden. Tactisch heb ik het niet noodzakelijk anders aangepakt. Eigenlijk komt er bij zo’n matchen niet zo veel tactiek kijken. De druk en de sfeer die de Davis Cup met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je gewoon zo snel mogelijk je allerbeste niveau moet bovenhalen. Bij mij is dat redelijk snel gelukt, maar Lucas (Pouille, red.) had het daar vandaag toch wat lastiger mee dan normaal.”

Ook de sfeer in het stadion had hem daarbij geholpen, zei Goffin. “Ik voel me hier wel min of meer thuis, ja. Er is een super Belgische ambiance. De Belgische supporters hebben veel lawaai gemaakt. Ze hebben me echt goed gesteund.”

Goffin liet zijn licht ook al schijnen op de rest van het weekend, maar of hij op zaterdag ook in het dubbel in actie zou komen, liet hij nog in het midden. “Ik speel wel graag dubbel, maar tussen iets graag doen en het goed kunnen is ook nog een verschil. Het dubbelspel is niet zo makkelijk en ik speel het ook niet zo vaak. Maar we hebben de afgelopen week op alle mogelijke combinaties getraind, dus alles is mogelijk. Zeker na mijn relatief korte match. Daardoor heb ik niet veel energie verspild en kan ik dus morgen zeker spelen.”

Over zijn mogelijke match tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) op zondag had Goffin eveneens al nagedacht. “Ik heb hem af en toe zien trainen. Zijn niveau is zeker goed. Vooral zijn forehand en zijn service zijn grote wapens. Daarmee kan Tsonga echt heel gevaarlijk zijn.”

Bij de vraag of Goffin ook al wou vooruitblikken naar de ontknoping van het weekend, was La Goff diplomatischer: “Nee, dat durf ik niet te zeggen in het buitenland (lacht). Nee, het blijft moeilijk. We hebben de best mogelijke start genomen, maar we moeten nog twee punten pakken. In de Davis Cup is elk punt moeilijk om te winnen. Nu gaan we supporteren voor Steve (Darcis, red.; ATP-76). Hij kan echt geweldige matchen spelen, dus hopelijk kan hij dat vandaag ook.”

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS